Саопштења Министарства

Богићевић: Држава подржава даљи развој овчарства

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић присуствовао је отварању 15. Овчарске изложбе и 4. Фестивала јагњећег печења у Причевићу код Ваљева и изјавио да  држава ради на томе да се помогне овчарство и млечно говедарство.

“Поготово у овчарство које је у експанзији задњих година. Ми као држава чинимо све да се пољопривредницима олакша“, рекао је Богићевић.

Богићевић је приметио да је буџет за пољопривреду Ваљева један од већих у Србији, што је јако добро.

„Морам да кажем и да ће Министарство следеће године помоћи и саму организацију ове прелепе манифестације“, казао је Богићевић.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић нагласио је да је част и задовољство бити данас у Причевићу, селу које је познато по вредним људима, добрим домаћинима и наравно јагњећем печењу .

“Све то чини још бољом ову манифестацију која се састоји из два дела, изложбе и такмичењу у припреми јагњећег печења“, додао је Гојковић.

Гојковић је истакао да се Град Ваљево труди да буде поуздан партнер, да се унапреди инфраструктура, а стручне службе стоје на располагању пољопривредницима.

“Ове године град је издвојио 85 милиона динара из буџета за субвенције у пољопривреди и циљ нам је да наредних година ту цифру и повећавамо“, навео је Гојковић.

После две године паузе у одржавању, ова изложба окупила је поново хиљаде људи,  a Александар Станаревић из Ваљевске Каменице проглашен је за најуспешнијег одгајивача оваца на „Овчарској изложби 2022“ која је окупила 28 одгајивача.

На простору код школе у Причевићу сви посетиоци могли су да виде изложена стада ваљевских одгајивача оваца, а на бројним тезгама пољопривредних газдинстава било је свега, од меда преко зимнице до сирева разних врста и рукотворина.

 

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст