Саопштења Министарства и најаве Активности министра

Богосављевић Бошковић са мађарским министром пољопривреде

imag

„Са мађарским министром Фезекашом разговараћу, између осталог, о њиховим искуствима у процесу евроинтеграција, посебно када се ради о коришћењу европских фондова за пољопривреду. Једна од тема биће и законска решења за поједина осетљива питања у Закону о пољопривредном земљишту, законима из области безбедности хране. Разговараћемо и о начину удруживања пољопривредника и многим другим темама“, изјавила је данас министар Богосављевић Бошковић у Мађарској, пред одржавање билатералног састанка са министром пољопривреде и руралног развоја Шандором Фезекашом.

Током билатералног састанка, два министра разговараће и о могућности билатералне сарадње у области малих прерађивачких погона за прераду производа животињског и биљног порекла.

„Србију и Мађарску везују добросуседски односи и добра сарадња у свим областима. Пољопривреда је област где постоје реалне могућности интензивирања и проширења сарадње између наше две земље“, рекла је министар Богосављевић Бошковић, изразивши уверење да ће разговор бити отворен и конструктиван, као и да ће заједно изаћи са конкретним предлозима.

Делегација Министарства пољопривреде и заштите животне средине предвођена министром проф. др Снежаном Богосављевић Бошковић, на позив мађарског министра пољопривреде и руралног развоја Шандора Фезекаша, борави у дводневној радној посети Мађаркој. Током радне посете, министар Богосављевић Бошковић и делегација посетиће сутра, 20. јануара 2015. године Српску гимназију „Никола Тесла“ као и Српску цркву у Сент Андреји.

Видео изјаву министра пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежане Богосављевић Бошковић можете преузети са сајта Инфобироа www.infobiro.tv.

Ознаке

Категорије

Величина текста
Контраст