Saopštenja Ministarstva Aktivnosti ministra

Bogosavljević Bošković sa mađarskim ministrom poljoprivrede

imag

„Sa mađarskim ministrom Fezekašom razgovaraću, između ostalog, o njihovim iskustvima u procesu evrointegracija, posebno kada se radi o korišćenju evropskih fondova za poljoprivredu. Jedna od tema biće i zakonska rešenja za pojedina osetljiva pitanja u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, zakonima iz oblasti bezbednosti hrane. Razgovaraćemo i o načinu udruživanja poljoprivrednika i mnogim drugim temama“, izjavila je danas ministar Bogosavljević Bošković u Mađarskoj, pred održavanje bilateralnog sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Šandorom Fezekašom.

Tokom bilateralnog sastanka, dva ministra razgovaraće i o mogućnosti bilateralne saradnje u oblasti malih prerađivačkih pogona za preradu proizvoda životinjskog i biljnog porekla.

„Srbiju i Mađarsku vezuju dobrosusedski odnosi i dobra saradnja u svim oblastima. Poljoprivreda je oblast gde postoje realne mogućnosti intenziviranja i proširenja saradnje između naše dve zemlje“, rekla je ministar Bogosavljević Bošković, izrazivši uverenje da će razgovor biti otvoren i konstruktivan, kao i da će zajedno izaći sa konkretnim predlozima.

Delegacija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine predvođena ministrom prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković, na poziv mađarskog ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Šandora Fezekaša, boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Mađarkoj. Tokom radne posete, ministar Bogosavljević Bošković i delegacija posetiće sutra, 20. januara 2015. godine Srpsku gimnaziju „Nikola Tesla“ kao i Srpsku crkvu u Sent Andreji.

Video izjavu ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković možete preuzeti sa sajta Infobiroa www.infobiro.tv.

Oznake

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast