Саопштења Министарства Активности министра

Богосављевић Бошковић са словеначким министром о заштити малих пољопривредних произвођача

IMG_20150219

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф.др Снежана Богосављевић Бошковић је данас, 19. фебруара 2015. године, боравећи у радној посети Француској, одржала билатерални састанак са министром пољопривреде, шумарства и прехране  Републике Словеније Дејаном Жиданом, у Паризу. 

У отвореном разговору договорено је да се даља сарадња две земље још више развије најскоријим састанцима експертских група и то у областима: побољшања промоције квалитета домаћих пољопривредних производа, стварања правних оквира који би заштитили мале пољопривредне произвођаче у циљу побољшања конкурентности како на домаћим, тако и на иностраним тржиштима, заједничких наступа на трећим тржиштима, а договорено је и да се заједнички ради на пројектима за коришћење претприступних фондова Европске уније.

Словеначки министар пољопривреде Дејан Жидан је пренео искуства у пољопривреди те земље током периода приступања ЕУ али и по добијању пуноправног чланства.

На позив министра Богосављевић Бошковић словеначки министар ће бити гост на предстојећем Сајму пољопривреде у Новом Саду, док ће министар Богосављевић Бошковић бити гост Сајма пољопривреде у Словенији који ће се одржати у августу ове године.

У разговору двоје министара истакнута су врло значајна искуства и изазови са којима се суочавају како пољопривредници у Словенији, тако и пољопривредници у Србији.

Министар Богосављевић Бошковић на позив француског министра пољопривреде, прехрамбене индустрије и шумарства Стефана Ле Фола, борави од данас у тродневној посети Француској, где се у Паризу одржава Међународни сајам пољопривреде 2015 SIА. Током посете, министар Богосављевић Бошковић учествоваће и на конференцији „Пољопривреда и климатске промене: Улога јавних политика“ и последњег дана посете обићи ће штандове пољопривредних произвођача на Међународном сајму пољопривреде.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст