Саопштења Министарства

Богосављевић Бошковић се састала са Сталним представником УНДП Иреном Војацковoм Солорано

Mинистaр пoљoприврeдe и зaштитe живoтнe срeдинe проф. др Снeжaнa Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић  састала се данас са Сталним координатором УН и Сталним представником УНДП у Републици Србији Иреном Војацковом Солорано. Теме састанка биле су даље унапређење сарадње у области животне средине, са нарочитим акцентом на климатске промене.

„Свесни смо величине проблема са којим се сусрећемо у области заштите животне средине, потребно је максимално да се ангажујемо, како би их превазишли. Наш највећи проблем је имплементација правних регулатива и ту нам је потребна помоћ и подршка. Министарство ће направити оптималан план и очекујемо да ће до 2030. године бити имплементирани сви прописи из области животне средине“, рекла је министар Богосављевић Бошковић.

Министар Богосављевић Бошковић је рекла да ће Министарство у наредном периоду именовати особе за стручне тимове  који су потреби за Одборе у оквиру УНДП, како би се могле доносити одлуке и наставити са реализацијом активности у оквиру заједничких пројеката.

PC040516
„Много je ствари које је потребно урадити, много енергије и средстава потребно је уложити у животну средину. Циљеви УН и ЕУ иду заједно и потпуно су компатабилни. Ми заједнички треба да користимо што је више могуће инструмената, како би се достигли циљеви и захтеви ЕУ. Потребно је да стратешки гледамо и да успоставимо временки оквир за реализацију пројеката и активности“, рекла је Ирена Војацкова-Солорано.
Министар  Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић је на крају посебно нагласила да је формиран Национални савет за климатске промене, који прати стање и на свака три месеца извештава Владу шта је урађено и који су нам задаци у наредном периоду  и најавила Оснивачку скупштину која ће бити у јануару 2015.године.

Категорије

Величина текста
Контраст