Saopštenja Ministarstva i najave

Ministar Martinović ambasadoru Brazila zahvalio na uzdržanom stavu u UN

Ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa ambasadorom Federativne Republike Brazil u Republici Srbiji, Žoze Mauro Koutom.

Na početku razgovora ministar Martinović je izrazo zahvalnost Vladi i prijateljskom narodu Brazila na uzdržanom stavu prilikom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o Rezoluciji o tzv. genocidu u Srebrenici.

„Republika Srbija uzdržanost u toku glasanja vašeg prestavnika pri UN razume kao prijateljski čin“ istakao je ministar Martinović.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj poseti Srbiji delegacije Ministarstva poljoprivrede Brazila, na čelu sa g-dinom Juliom Cesar Forte Ramosom, pomoćnikom ministra poljoprivrede za trgovinu i za međunarodne odnose.

Ministar je upoznao ambasaora Koutoa da je Srbija tradicionalni poljoprivredna zemlja u kojoj se najviše gaje žitarice, voće i povrće, a da je pred Vladom i Ministarstvom poljoprivrede Republike Srbije izazov u vidu povećanja stočnog fonda i da bi iskustva i tehnologije Brazila koje su primenjene kod proizvodnje goveđeg mesa bile veoma značajne za primenu u našoj zemlji. 

„Prostor za saradnju postoji i na polju proizvodnje biogoriva sa kojim Brazil ima izuzetno iskustvo, tim pre što takva proizvodnja pomaže očuvanje životne sredine a znanja i naučno-tehnološka iskustva vaših naučnika bi mogla da se primene i u Republici Srbiji“ rekao je ministar Martinović.

Foto: Tanjug I MPŠV/Jelena Pavlović

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast