Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА ДАНА ДУНАВА 2018

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Републичка дирекција за воде у сарадњи са Градском Општином Земун, WWF, Младим истраживачима Србије и Народном Банком Србије организује у суботу 9. јуна, на Земунском кеју (код ресторана Венеција) Централну прославу Дана Дунава 2018.

Кроз организацију манифестације Дан Дунава, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Републичка дирекција за воде, као и претходних година, у сарадњи са партнерима и свим заинтересованим странама, апелује на грађане Србије да чувају непроцењиви природни ресурс – реку Дунав.

 

Посебан акценат у целокупној организацији је на укључењу што већег броја најмлађе популације, како би кроз забавни програм и разне радионице од малих ногу учили о значају очувања реке Дунав и животне средине уопште.

Међународнa комисијa за заштиту реке Дунав (International Commission for Danube Protection – ICPDR) oву манифестацију установилa je 2004. године и интегрални је део сарадње свих 14 земаља потписница Конвенције о сарадњи на заштити и одрживом коришћењу реке Дунав (Конвенција о заштити реке Дунав).

Aгендa прославе