Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

CENTRALNA PROSLAVA DANA DUNAVA 2018

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Republička direkcija za vode u saradnji sa Gradskom Opštinom Zemun, WWF, Mladim istraživačima Srbije i Narodnom Bankom Srbije organizuje u subotu 9. juna, na Zemunskom keju (kod restorana Venecija) Centralnu proslavu Dana Dunava 2018.

Kroz organizaciju manifestacije Dan Dunava, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Republička direkcija za vode, kao i prethodnih godina, u saradnji sa partnerima i svim zainteresovanim stranama, apeluje na građane Srbije da čuvaju neprocenjivi prirodni resurs – reku Dunav.

 

Poseban akcenat u celokupnoj organizaciji je na uključenju što većeg broja najmlađe populacije, kako bi kroz zabavni program i razne radionice od malih nogu učili o značaju očuvanja reke Dunav i životne sredine uopšte.

Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (International Commission for Danube Protection – ICPDR) ovu manifestaciju ustanovila je 2004. godine i integralni je deo saradnje svih 14 zemalja potpisnica Konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav (Konvencija o zaštiti reke Dunav).

Agenda proslave