Саопштења Министарства и најаве Најаве догађаја

Девета седница ИПАРД II Одбора за праћење

Девета седница Одбора за праћење спровођења ИПАРД II програма (ИПАРД II Одбор за праћење), oдржаће се у уторак, 21. јуна 2022. године, сa почетком у 11.00 часова у Београду, у сали „Амфитеатар” Министарствa финансија.

На Деветој седници ИПАРД II Одбора за праћење, чланови ће разматрати остварене резултате у спровођењу ИПАРД подстицаја. Главне теме седнице односиће се на представљање резултата Годишњег извештаја о спровођењу ИПАРД II програма за 2021. годину и Предлог Пете измене ИПАРД II програма. Такође, члановима ИПАРД II Одбора за праћење биће детаљно представљен ИПАРД III програм Републике Србије за период 2021-2027. године.

Република Србија спроводи ИПАРД II програм од децембра 2017. године и закључно са 15. јуном ове године, објављено је и затворено тринаест јавних позива. Средствима Европске уније подржана je реализација 566 инвестиција у износу од 36,1 мил. EUR укупне јавне подршке, од чега допринос ЕУ износи 27,1 мил. EUR.

Поред чланова ИПАРД II Одбора за праћење, предстојећој седници присуствоваће и представници Европске комисије, Делегације Европске уније у Републици Србији, Министарства финансија, Министарства за европске интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније и други.

Такође, као и сваке године, за представнике Европске комисије ИПАРД Оперативна структура организовала је посету ИПАРД корисницима, како би у непосредној комуникацији са корисницима могли да сагледају све изазове у спровођењу ИПАРД II програма.

Агенду погледати – овде

Категорије

Величина текста
Контраст