Saopštenja Ministarstva i najave Najave događaja

Deveta sednica IPARD II Odbora za praćenje

Deveta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), održaće se u utorak, 21. juna 2022. godine, sa početkom u 11.00 časova u Beogradu, u sali „Amfiteatar” Ministarstva finansija.

Na Devetoj sednici IPARD II Odbora za praćenje, članovi će razmatrati ostvarene rezultate u sprovođenju IPARD podsticaja. Glavne teme sednice odnosiće se na predstavljanje rezultata Godišnjeg izveštaja o sprovođenju IPARD II programa za 2021. godinu i Predlog Pete izmene IPARD II programa. Takođe, članovima IPARD II Odbora za praćenje biće detaljno predstavljen IPARD III program Republike Srbije za period 2021-2027. godine.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i zaključno sa 15. junom ove godine, objavljeno je i zatvoreno trinaest javnih poziva. Sredstvima Evropske unije podržana je realizacija 566 investicija u iznosu od 36,1 mil. EUR ukupne javne podrške, od čega doprinos EU iznosi 27,1 mil. EUR.

Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, predstojećoj sednici prisustvovaće i predstavnici Evropske komisije, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Takođe, kao i svake godine, za predstavnike Evropske komisije IPARD Operativna struktura organizovala je posetu IPARD korisnicima, kako bi u neposrednoj komunikaciji sa korisnicima mogli da sagledaju sve izazove u sprovođenju IPARD II programa.

Agendu pogledati – ovde

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast