Саопштења Управе за пољопривредно земљиште

Директор Управе за пољопривредно земљиште присуствовао међународној конференцији о управљању пољопривредним земљиштем у државној својини у земљама у транзицији

У организацији УН – ФАО (Организације за храну и пољопривреду), међународне федерације геодета (ФИГ) и мађарског министарства за рурални развој у Будимпешти 20. и 21. септембра је одржан међународни семинар о управљању земљиштем у државној својини у земљама у транзицији.

На семинару су размењена искуства и донети су закључци о моделима управљања државним земљиштем у земљама у транзицији.

Такође, на семинару су презентовани разни модели управљања земљиштем у државној својини, као и Нацрт правилника који је израдио ФАО “Добровољни правилник за одговорно управљање земљиштем и управљање државним земљиштем”. Разматране су могућности како земље у транзицији могу да искористе искуства из других земаља, као и искуство експерата ФАО које је преточено у Правилник.

На овом семинару учествовали су представници ФАО, Велике Британије, Немачке, Новог Зеланда, Чешке, Пољске, Мађарске, Русије, Јерменије, Бугарске, Словеније, Румуније, Молдавије, Македоније, Аустрије, Нигерије, Непала, Албаније, Монголије, Шведске и Србије.

Категорије

Величина текста
Контраст