Саопштења Министарства

Договорено даље усаглашавање сертификата за бољу размену између Србије и УАЕ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и државна министарка Уједињених Арапских Емирата за прехрамбену сигурност Мариам Ал Махери договорили су данас у Београду даље усаглашавање сертификата за међусобну размену пољопривредних производа.

Договорено је да се у наредном периоду са Управом за стандардизацију и метрологију Уједињених Арапских Емирата (ESMA) усагласе Halal сертификати.

До сада је завршен поступак усаглашавања за ветеринарске потврде (сертификати за извоз у УАЕ, и то извоз меса говеда, оваца, коза и живине и производа од меса намењених за исхрану људи, млека и млечних производа, јаја, производа од јаја, меда и производа од меда).


У претходном периоду су усаглашени и сви документи који треба да прате пошиљке хране биљног и мешовитог порекла из Републике Србије ка УАЕ и обратно.

На састанку министра Недимовића са државном делегацијом УАЕ разговарало се и о организовању Агробизнис форума у априлу у Београду.

То би била одлична прилика да произвођачи из Србије представе своју робу трговцима из Емирата, које је доброплатежно тржиште и добра платформа за остале арапске земље Голфског залива.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст