Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Друго заседање ИПАРД Одбора за праћење

Друго заседање Одбора за праћење имплементације претприступног програма за рурални развој за период 2014-2020 (ИПАРД Одбор за праћење), oдржаће се у уторак, 3. октобра 2017. године у Палати „Србија“ у Београду.

Европска комисија је, 20. јануара 2015. године, донела одлуку о усвајању предлога програма претпpиступне помоћи ЕУ за рурални развој Републике Србије за период 2014-2020 (ИПАРД II програм). Одлуком ЕК одређена средства за реализацију ИПАРД програма износе 175 милиона евра. ИПАРД Одбор за праћење је основан у склaду са Оквирним и Секторским споразумом, 2015. године, а прво заседање  је имао почетком 2016. године.

Главна тема овогодишњег заседања ИПАРД Одбора за праћење ће се пре свега односити на тренутно стање управљачке и оперативне структуре у процесу поверавања послова спровођења буџета, извештај екстерне ревизије која је спроведена у августу и септембру 2017. године, као и припрема за предстојећу финалну акредитацију од стране  Генералног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој која се очекује у новембру 2017. године.

ИПАРД Одбор за праћење члановима пружа могућност да својим предлозима и радом допринесу остваривању циљева ИПАРД II програма, чиме се уједно обезбеђује и транспарентност спровођења ИПАРД  II програма.

Предстојећој седници ће, поред чланова Одбора, присуствовати и представници Генералног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој, Делегације Европске уније у Србији, затим представници Министарства финансија, Министарства за ЕУ интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније.