Саопштења пољопривредне инспекције

Електронски упис у Централни регистар објеката (ЦРОБ) путем онлине платформе

У „Службеном гласнику РС“ број 107, објављен је Правилник о изменама Правилника о начину вођења Централног регистра објеката.  Овим је испуњен предуслов да се пређе на примену новог  Централног регистара објеката у пословању храном.

У процесу унапређења и дигитализације управних поступака које спроводи јавна управа Републике Србије, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде уводи електронски упис у Централни регистар објеката (ЦРОБ) путем онлине платформе која је резултат пројекта реализованог уз сарадњу са USAID Cooperation for Growth Project.

Нови унапређени систем (CROB) представља континуитет вођења евиденције, овога пута на напредној платформи која олакшава процедуру уписа и само функционисање базе.

ЦРОБ платформа омогућава електронско вођење Централног регистра објеката у пословању са храном и пружа привредним субјектима услуге електронског уписа, измене и брисање субјеката и објеката у пословању са храном из Централног регистра објеката. Портал омогућава и приступ регулативи и приручницима намењеним субјектима у производњи и промету хране.

Преко ЦРОБ платформе региструју се субјекти и објекти за производњу и промет хране и хране за животиње осим објеката који су одобрени или регистровани у складу са посебним прописом које доносе Управа за ветерину и Управа за биље сматрају се уписаним у Централни регистар објеката.

https://registarobjekata.minpolj.gov.rs/about-us/about-site

 

 

Категорије

Величина текста
Контраст