Саопштења Министарства и најаве

Формиран Савет за безбедност хране

Стручни савет за процену ризика у области безбедности хране одржао је данас, 11. маја 2017. године  конститутивну седницу на којој је за председника тог савета изабран професор Фармацеутског факултета Иван Станковић.

Конститутивној седници Савета, који чине бројни стручњаци из области безбедности хране са богатим међународним искуством, присуствовао је и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.

Стручни савет за процену ризика у области безбедности хране ће имати саветодавну функцију у циљу повећања безбедности хране на тржишту Србије, а одговорност и обавезе Савета утврђене су Законом о безбедности хране, као и прописима донесеним на основу тог закона али и пословником и другим актима Савета.

Савет ће обављати научне и стручне послове из подручја безбедности хране и хране за животиње, па ће представљати националну референтну тачку за процену ризика у области безбедности хране и хране за животиње.

Његова основна делатност биће да припреми стручна и научна мишљења министарствима али и другим организацијама државне управе, као и субјектима који се баве производњом хране и хране за животиње, и потрошачима о свим ризицима.

Категорије

Величина текста
Контраст