Saopštenja Ministarstva i najave

Formiran Savet za bezbednost hrane

Stručni savet za procenu rizika u oblasti bezbednosti hrane održao je danas, 11. maja 2017. godine  konstitutivnu sednicu na kojoj je za predsednika tog saveta izabran profesor Farmaceutskog fakulteta Ivan Stanković.

Konstitutivnoj sednici Saveta, koji čine brojni stručnjaci iz oblasti bezbednosti hrane sa bogatim međunarodnim iskustvom, prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Stručni savet za procenu rizika u oblasti bezbednosti hrane će imati savetodavnu funkciju u cilju povećanja bezbednosti hrane na tržištu Srbije, a odgovornost i obaveze Saveta utvrđene su Zakonom o bezbednosti hrane, kao i propisima donesenim na osnovu tog zakona ali i poslovnikom i drugim aktima Saveta.

Savet će obavljati naučne i stručne poslove iz područja bezbednosti hrane i hrane za životinje, pa će predstavljati nacionalnu referentnu tačku za procenu rizika u oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje.

Njegova osnovna delatnost biće da pripremi stručna i naučna mišljenja ministarstvima ali i drugim organizacijama državne uprave, kao i subjektima koji se bave proizvodnjom hrane i hrane za životinje, i potrošačima o svim rizicima.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast