Саопштења Министарства и најаве Активности министра

Формирано саветодавно тело министра за заштиту животне средине

P1150146

На иницијативу министра пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежане Богосављевић Бошковић формирано је саветодавно тело министра за заштиту животне средине. Основни задатак овог саветодавног тела биће давање сугестија, примедби и предлога за предложене мере и активности у области заштите животне средине.

Данас је у просторијама министарства одржан први иницијални састанак саветодавног тела. Области којим ово саветодавно тело бавити биће систем заштите и унапређење стања свих чинилаца животне средине – ваздух, вода, земљиште. Било је речи и о утицају климатских промена на животну средину, заштити озонског омотача, зелене економије, управљања отпадом, заштите природе: гео- и биодиверзитета, одрживо коришћење природних ресурса, процене утицаја и стратешке процене утицаја, јонизујућег и нејонизујућег зрачења. Током састанка говорило се и о управљању хемикалијама и биоцидним производима, о спровођењу релевантних међународних конвенција и директива, као и о унапређењу међународне сарадње применом резултата научних и технолошких истраживања и развоја и праћењу резултата националних и међународних пројеката.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чланове новоформираног саветодавног тела министра за заштиту животне средине чине представници Српске академије наука, стручњаци из области заштите животне средине, Завода за заштиту природе, професори Београдског универзитета и представници Града Београда.

Састав радне групе можете погледати кликом на линк:

Категорије

Величина текста
Контраст