Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Indija zainteresovana za investicije u proizvodnju traktora i mehanizacije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas, 17.08.2017. godine, sa ambasadorkom Indije Narinder Čohan o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda poput voća, povrća i mesa na predstojećem sajmu Vorldfud Indija, koji će se održati u novembru mesecu.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu i oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište.

Ministar je tokom razgovora istakao da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, te da u tom smislu i prihvata poziv da poseti sajam Vorldfud Indija.

Na sastanku je dogovoreno da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije. U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Republici Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije.