Саопштења пољопривредне инспекције

Инспекцијске контроле – нови приступ и активности

slika-sa-seminara-1

Сектор пољопривредне инспекције одржао је прве дане пољопривредне инспекције у периоду од 8. до 18. децембра. Организован је велики број састанака и обука у областима безбедности хране, земљишта, контроле подстицаја, дуван и јавна складишта, којем је присуствовао и велики број еминентних стручњака.

Четири Одељења пољопривредне инспекције радили су по тематским садржајима везаним за различите надлежности одељења: размену инспекцијских искустава, представљање нових процедура, више презентација уско стручних тема директно везаних за рад пољопривредне инспекције, расправу о проблемима са којима се сусрећу инспектори, преношење стеченог знања са обука на којима су поједини инспектори учествовали, као и излагање о резултатима рада и плановима за следећи период.

slika-sa-seminara-2

Представљен је и „Приручник у области надзора над субјектима за складиштење смрзнутог ситног воћа“ , који је донет као инструкција за инспекторе везана за контроле хладњача. Најављени су ажурирани  „Водичи добре праксе у инспекцијском надзуру“ за 2015. годину, који престављају јасно изведене процедуре по којима пољопривредни инспектори врше службени надзор.

Учешће су узели представници факултета, института, лабораторија и других државних органа, као и представници произвођача, организација потрошача, удружења привреде, научне установе, привредне коморе и колеге из других организационих јединица министарства.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст