Saopštenja poljoprivredne inspekcije

Inspekcijske kontrole – novi pristup i aktivnosti

slika-sa-seminara-1

Sektor poljoprivredne inspekcije održao je prve dane poljoprivredne inspekcije u periodu od 8. do 18. decembra. Organizovan je veliki broj sastanaka i obuka u oblastima bezbednosti hrane, zemljišta, kontrole podsticaja, duvan i javna skladišta, kojem je prisustvovao i veliki broj eminentnih stručnjaka.

Četiri Odeljenja poljoprivredne inspekcije radili su po tematskim sadržajima vezanim za različite nadležnosti odeljenja: razmenu inspekcijskih iskustava, predstavljanje novih procedura, više prezentacija usko stručnih tema direktno vezanih za rad poljoprivredne inspekcije, raspravu o problemima sa kojima se susreću inspektori, prenošenje stečenog znanja sa obuka na kojima su pojedini inspektori učestvovali, kao i izlaganje o rezultatima rada i planovima za sledeći period.

slika-sa-seminara-2

Predstavljen je i „Priručnik u oblasti nadzora nad subjektima za skladištenje smrznutog sitnog voća“ , koji je donet kao instrukcija za inspektore vezana za kontrole hladnjača. Najavljeni su ažurirani  „Vodiči dobre prakse u inspekcijskom nadzuru“ za 2015. godinu, koji prestavljaju jasno izvedene procedure po kojima poljoprivredni inspektori vrše službeni nadzor.

Učešće su uzeli predstavnici fakulteta, instituta, laboratorija i drugih državnih organa, kao i predstavnici proizvođača, organizacija potrošača, udruženja privrede, naučne ustanove, privredne komore i kolege iz drugih organizacionih jedinica ministarstva.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast