IPARD 2020 saopštenja

Izveštaj sa radionice na temu: Predstavljanje sektorske analize – sektor proizvodnje i prerade mesa

U cilju pripreme IPARD III programa, IPARD Upravljačko telo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iniciralo je izradu i ažuriranje sektorske analize za proizvodnju i preradu mesa. Rezultati sektorske analize predstavljeni su svim zainteresovanim stranama u sredu, 15. januara 2020. godine, u prostorijama Intituta za higijenu i tehnologiju mesa. Za izradu sektorske analize angažovana je konsultanstska kuća SEEDEV, a rezultate analize predstavio je autor prof. dr Dejan Krnjaić.

Analiza sektora izvršena je u cilju utvrđivanja trenutnog stanja i potreba sektora mesa u Republici Srbiji, a na osnovu rezultata, sačinjene su preporuke za adekvatno definisanje mera podrške IPARD III programa, kao i Nacionalnog programa ruralnog razvoja u narednom programskom periodu.

Događaju su prisustvovali predstavnici privrede i proizvođača, predstavnici naučno – obrazovnih institucija, Privredne komore Srbije i predstavnici drugih sektora Ministarstva. Aktivnim učešćem, prisutni su doprineli usaglašavanju stavova na osnovu preporuka analize, a sve dodatne sugestije i predloge na predstavljenu analizu, učesnici će moći da dostave autoru analize u narednih deset dana.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast