IPARD 2020 saopštenja

Izveštaj sa radionice na temu: Predstavljanje sektorske analize – sektor proizvodnje i prerade mleka

IPARD Upravljačko telo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u cilju izrade IPARD III programa, iniciralo je izradu i ažuriranje sektorske analize za sektor proizvodnje i prerade mleka. Rezultati sektorske analize predstavljeni su svim zainteresovanim stranama u sredu, 15. januara 2020. godine, u prostorijama Intituta za higijenu i tehnologiju mesa. Za izradu sektorske analize angažovana je konsultanstska kuća SEEDEV, a rezultate analize predstavio je auto, g-đa Dragana Tar.

Analiza sektora izvršena je u cilju utvrđivanja trenutnog stanja i potreba sektora proizvodnje i prerade mleka u Republici Srbiji, a na osnovu rezultata, sačinjene su preporuke za adekvatno definisanje mera podrške IPARD III programa, kao i Nacionalnog programa ruralnog razvoja u narednom programskom periodu.

Događaju su prisustvovali predstavnici privrede i proizvođača, predstavnici naučno – obrazovnih institucija, Privredne komore Srbije i predstavnici drugih sektora Ministarstva. Aktivnim učešćem, prisutni su doprineli usaglašavanju stavova na osnovu preporuka analize, a sve dodatne sugestije i predloge na predstavljenu analizu, učesnici će moći da dostave autoru analize u narednih deset dana.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast