ИПАРД 2020 саопштења

Извештај са радионице на тему : Представљање секторске анализе – сектор за поврће

Након представљања првих резултата секторске анализе за сектор осталих усева, у уторак, 14. јануара 2020. године, у просторијама Привредне коморе Србије представљени су први резултати секторске анализе за производњу и прераду поврћа. За израду секторске анализе ангажована је консултанстска кућа SEEDEV, а резултате анализе представио је аутор Ђорђе Теофиловић.

Израду свих секторских анализа иницирало је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, за потребе програмирања ИПАРД III програма.  

Секторском анализом за производњу и прераду поврћа урађена је анализа најважнијих култура: кромпир, црни лук, шаргарепа, парадајз, паприка, краставац, грашак, пасуљ, бели лук, купус и кељ, диње и лубенице; анализа свих прерадних капацитета, као  и SWOT анализа,  у циљу утврђивања тренутног стања и потреба сектора поврћа и ради адекватног дефинисања мера подршке ИПАРД III програма, као и Националног програма руралног развоја у наредном програмском периоду. Сугестије и предлози на представљену анализу, које ће учесници моћи да доставе аутору анализе у наредних десет дана, биће узети у разматрање.

Догађају су присуствовали представници привреде и произвођача, представници научно – образовних институција, Привредне коморе Србије и представници других сектора Министарства

Категорије

Величина текста
Контраст