IPARD 2020 saopštenja

Izveštaj sa radionice na temu : Predstavljanje sektorske analize – sektor za povrće

Nakon predstavljanja prvih rezultata sektorske analize za sektor ostalih useva, u utorak, 14. januara 2020. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije predstavljeni su prvi rezultati sektorske analize za proizvodnju i preradu povrća. Za izradu sektorske analize angažovana je konsultanstska kuća SEEDEV, a rezultate analize predstavio je autor Đorđe Teofilović.

Izradu svih sektorskih analiza iniciralo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za potrebe programiranja IPARD III programa.  

Sektorskom analizom za proizvodnju i preradu povrća urađena je analiza najvažnijih kultura: krompir, crni luk, šargarepa, paradajz, paprika, krastavac, grašak, pasulj, beli luk, kupus i kelj, dinje i lubenice; analiza svih preradnih kapaciteta, kao  i SWOT analiza,  u cilju utvrđivanja trenutnog stanja i potreba sektora povrća i radi adekvatnog definisanja mera podrške IPARD III programa, kao i Nacionalnog programa ruralnog razvoja u narednom programskom periodu. Sugestije i predlozi na predstavljenu analizu, koje će učesnici moći da dostave autoru analize u narednih deset dana, biće uzeti u razmatranje.

Događaju su prisustvovali predstavnici privrede i proizvođača, predstavnici naučno – obrazovnih institucija, Privredne komore Srbije i predstavnici drugih sektora Ministarstva

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast