Саопштења Министарства и најаве

Караван „Најдомаћин 2024“ стигао у Младеновац

Караван „Најдомаћин“ стигао је данас у Младеновац, а министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић изјавила је да су је тамошњи пољопривредници дочекали са неколико предлога на којима ће кренути да ради већ од понедељка.

„Држава је ту, увек је била и надаље ће бити због вас који држите да имамо сигурност у снабдевању храном што је у овим изазовним временима изузетно битно. Наша држава је кроз историју постала позната као пољопривредна земља то мора да врати“, истакла је Танасковић.

Министарка Танасковић је нагласила да јој је велика част што присуствује овом догађају, пре свега због оних 3.500 пољопривредника који живи и ради на територији Младеновца и додала да је реч о радним људима који тачно знају шта им треба и имају конкретне предлоге.

„Ја инсистирам да свака грана крене прво од примарног пољопривредног произвођача, и тако ће остати у будућности… Ви сте ти од којих све почиње и ви сте ти који на крају крајева држите пољопривреду Србије. Оно што желим да вам кажем је да ћемо ми надаље инвестирати више у пољопривреду“, поручила је Танасковић.

Танасковић је приметила да на територији Младеновца има пуно газдинстава а мало грла – просечно по газдинству мање од 12 крава и 6 свиња и замолила пољопривреднике тог краја да шире производњу и да се унапређују.

„Ја вас молим и обећавам да је држава ту и да нећете остати без субвенције, она може бити само већа и имати већи обухват“, закључила је Танасковић.

Најбољи пољопривредник Србије бираће се и ове године. Пријаве за „Најдомаћина 2024“ почеле су 1. марта, а трајаће све до 30. септембра 2024.

Укупан овогодишњи наградни фонд износиће више од 7.000.000 динара, од чега ће део бити робне награде за најбоље домаћине региона. Пољопривредни караван ће ове године обићи више од 10 градова широм Србије.

Пријављени ће се рангирати у 5 категорија: ратарство, сточарство, повртарство, воћарство и органска производња, а Најбољи домаћин Србије ће бити награђен са чак 2.000.000 динара за даља улагања, док ће по двоје најбољих у свакој од категорија освојити сваки по пола милиона динара.Укупно 11 вредних новчаних награда.

Учеснике очекује 11 награда и бројне робне награде које ће домаћини добити на караванима. Те робне награде биће у виду семена, ђубрива, и осталих репроматеријала за сетву и обраду земљишта.

Пројекат се организује уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије.

Категорије

Величина текста
Контраст