Извозници свих врста воћа из Србије у Руску Федерацију, осим јабука, брескви и нектарина, убудуће ће лакше пласирати робу на то тржиште, захваљујући новим правилима по којима је неопходни минимални капацитет хладњача смањен са 500 на 200 тона.
По новој Уредби о евиденцији извозника воћа и поврћа у Руску Федерацију, извозници шљива, трешања, вишања, јагода, малина, боровница, купина, рибизли, дрењина, брусница и сличног ситног воћа, мораће у власништву или закупу да имају хладњачу капацитета најмање 200 тона. Либералнији услови за складишне капацитете односе се и на поврће.
Оваква одлука многим пољопривредним произвођачима из Србије додатно ће олакшати извоз на руско тржиште, а то је резултат интензивних разговора и добре сарадње надлежних служби и ресорних министарстава двеју земаља.