Саопштења Министарства и најаве

Мартиновић са малинарима и хладњачарима: Министарство је кућа свих наших пољопривредника

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић разговарао је данас у Влади Републике Србије са представницима асоцијација удружења малинара и хладњачара.

На састанку, који је оцењен као најконструктивнији до сада и који је протекао у веома пријатељској атмосфери, било је речи о решењима изазова са којима се суочавају све заинтересоване стране.

Министар Мартиновић је том приликом истакао да су врата Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде апсолутно отворена за сваку врсту разговора, а да само са јединственим и усаглашеним ставом могу да се донесу системска и реална решења која ће произвести дугорочне резултате.

„Једино синергијом пољопривредника и државних органа, удружени, можемо да одговоримо на изазове веома захтевног светског и европског тржишта хране. Изазове са којима се сусрећемо, превазићи ћемо обостраним разумевањем, дијалогом и постепеним решавањем сваког проблема, имајућу у виду да је наше Министарство кућа свих наших пољопривредника. Ми смо једно, треба да направимо систем у коме ће велики и мали сихронизовано функционисати. Данас смо показали да то можемо“, нагласио је министар Мартиновић и додао да се састанак наставља у петак.

Састанку су поред представника Министарства пољопривре, шумарства и водопривреде присуствовали и председник скупштинског Одбора за пољопривреду Марјан Ристичевић, председник Привредне коморе Марко Чадеж, представници Министарства унутрашње и спољне трговине, Министарства финансија, Управе царина, Републичког завода за статистику, Института за воћарство Чачак, као и председник општине Ариље Предраг Маслар. 

Фото: МПШВ/Јована Петровић      

Категорије

Величина текста
Контраст