Саопштења Министарства и најаве

Мартиновић у Петровцу на Млави: Као одговорни носиоци власти, настављамо да радимо на развоју Србије на свим нивоима

Поводом обележавања Дана општине Петровац на Млави, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић присуствовао је данас Свечаној седници Скупштине општине Петровац на Млави, где му је уручена награда „4. јун“ у виду Повеље за помоћ и допринос развоју ове локалне самоуправе.

Обративши се присутнима, Мартиновић је истакао да Повеља није само признање за досадашњи рад, већ и подстицај да се настави са унапређењем развоја овог краја и ширењем доброг гласа о Петровцу на Млави, али и подизањем животног стандарда у целој Србији, што ће њему, као министру у Влади Републике Србије, бити част и дужност да ради и у наредном периоду.

„Општина Петровац на Млави је прави пример да добра и тесна сарадња државе и локалне самоуправе итекако даје изузетне резултате. У сарадњи са надлежним државним институцијама, за само годину дана урадили сте много за своје грађане и унапредили њихов свакодневни живот, а оцену о вашем раду дали су управо они када су вам, слободним изражавањем своје изборне воље прошле године, поново указали поверење. У изузетно тешким околностима у којима се Република Србија налази, у времену када је цео свет у једном глобалном превирању и када се мења светска конфигурација, наше локалне самоуправе су и пре неколико дана показале да су издржале пробу времена и успеле да, заједно са државом, остваре сјајне резултате. Убедљива победа актуелног државног врха је доказ да грађани апсолутно имају поверење у политику коју води председник Републике Александар Вучић, Влада Србије, али и наше локалне самоуправе, а то је политика мира, развоја и стабилности“, поручио је Мартиновић.  

Он је упутио јасну поруку да ће, као одговорни носиоци власти, непоколебљиво наставити да раде на развоју Србије на свим нивоима, са циљем да сваки део Србије, укључујући и Петровац на Млави, постане место где се људи поносе својим наслеђем и са оптимизмом гледају у будућност.  

Мартиновић је подсетио на то да је у претходном мандату, као министар државне управе и локалне самоуправе, имао прилику да ради на унапређењу административних капацитета, реализацији инфраструктурних пројеката широм наше земље и стварању бољих услова за локалне заједнице, што је био темељ за даљи развој у свим секторима.

„Сада, као министар пољопривреде, наставићу да подржавам вашу заједницу и развојне пројекте. Држава из године у годину улаже све већа средства у наш аграр, желимо да помогнемо нашим пољопривредним произвођачима, нашим компанијама да се изборе са све изазовнијим европским и светским тржиштем. У том смислу, рачунајте да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и даље бити добар и поуздан партнер општини Петровац на Млави, али и свим другим општинама Браничевског управног округа и локалним самоуправама на територији источне Србије“, навео је министар.

Фото: Јована Петровић МПШВ

Категорије

Величина текста
Контраст