Најаве догађаја Активности министра

Министар Богосављевић Бошковић на сајму „Зелена недеља“ у Берлину

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетиће, сутра 16. јануара 2016. године, Међународни сајам „Зелена недеља“ у Берлину и на позив савезног министра за храну и пољопривреду Немачке Кристијана Шмита, учествовати на 8. Берлинском самиту министара пољопривреде 2016. Самит се традиционално организује у оквиру највећег светског сајма за прехрану, пољопривреду и хортикултуру, а ове године биће посвећен теми  „Како да нахранимо наше градове – пољопривреда и рурална подручја у ери урбанизације”.

Током 8. Берлинског самита, министри пољопривреде земаља учесница усвојиће саопштење Глобалног форума 2016. под називом „Како прехранити градове? – Пољопривреда и рурална подручја у ери урбанизације“.

Током посете Берлину, министар Богосављевић Бошковић ће се на штанду Републике Словеније састати са министром пољопривреде, шумарства и хране Дејаном Жиданом са којим ће разговарати о даљим активностима на унапређењу билатералне сарадње у области пољопривреде. Такође, на иницијативу иранске стране планиран је и састанак са иранским министром пољопривреде Махмудом Хоџатијем и разговор о могућем сусрету поводом потписивања Споразума о сарадњи у области здравља биља и биљног карантина у циљу спрeчaвaњa ширeњa биљних бoлeсти и штeтoчинa кoje мoгу дa имajу кaтaстрoфaлнe пoслeдицe пo пoљoприврeду и eкoнoмиjу jeднe зeмљe.

Категорије

Величина текста
Контраст