Саопштења Министарства и најаве

Министар Богосављевић Бошковић у посети Српској гимназији „Никола Тесла“

posta srpskoj gimnaziji u madjarskoj

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић обишла је данас током радне посете Мађарској, Српску гимназију „Никола Тесла“, и том приликом разговарала са њеним руководством о начину помоћи школи, као и могућности повећања броја ученика из Србије који је похађају.

Српска гимназија „Никола Тесла“ у Мађарској је једина државно призната народносна установа на српском наставном језику са 13 разреда. Поменута гимназија jeдинa је нa свeту гдe сe нaстaвa нa oдрeђeним прeдмeтима oдвиja у пoтпунoсти нa српскoм jeзику.

Званично је почела с радом 1. септембра 1993. године. У Српску гимназију у Будимпешти се могу уписати  ученици са целе територије Мађарске и из суседних земаља. Школа негује високе критеријуме у вредновању рада ученика и наставника.

Делегација Министарства пољопривреде и заштите животне средине предвођена министром проф. др Снежаном Богосављевић Бошковић, на позив мађарског министра пољопривреде и руралног развоја Шандора Фезекаша, борави јуче и данас, у дводневној радној посети Мађаркој.

Министар Богосављевић Бошковић посетиће данас и Српску цркву у Сент Андреји.

Категорије

Величина текста
Контраст