Saopštenja Ministarstva

Ministar Bogosavljević Bošković u poseti Srpskoj gimnaziji „Nikola Tesla“

posta srpskoj gimnaziji u madjarskoj

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković obišla je danas tokom radne posete Mađarskoj, Srpsku gimnaziju „Nikola Tesla“, i tom prilikom razgovarala sa njenim rukovodstvom o načinu pomoći školi, kao i mogućnosti povećanja broja učenika iz Srbije koji je pohađaju.

Srpska gimnazija „Nikola Tesla“ u Mađarskoj je jedina državno priznata narodnosna ustanova na srpskom nastavnom jeziku sa 13 razreda. Pomenuta gimnazija jedina je na svetu gde se nastava na određenim predmetima odvija u potpunosti na srpskom jeziku.

Zvanično je počela s radom 1. septembra 1993. godine. U Srpsku gimnaziju u Budimpešti se mogu upisati  učenici sa cele teritorije Mađarske i iz susednih zemalja. Škola neguje visoke kriterijume u vrednovanju rada učenika i nastavnika.

Delegacija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine predvođena ministrom prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković, na poziv mađarskog ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Šandora Fezekaša, boravi juče i danas, u dvodnevnoj radnoj poseti Mađarkoj.

Ministar Bogosavljević Bošković posetiće danas i Srpsku crkvu u Sent Andreji.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast