Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић потписао документа у области пољопривреде са представницима НР Кине

Фото Танјуг/Владимир Шпорчић

У оквиру званичне посете председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга Србији, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић потписао је данас са директором Државне администрације за царинске послове Народне Републике Кине Ју Ђијенхуом 3 документа у области пољопривреде.

Потписани су Протокол о фитосанитарним условима за извоз свежих боровница из Републике Србије у Народну Републику Кину, Протокол о инспекцији, карантину и санитарним захтевима за извоз сувих шљива из Србије у Кину и Меморандум о разумевању и сарадњи у спречавању и контроли авијарне инфлуенце.

Сарадња у области пољопривреде и прехрамбене индустрије је од великог значаја за билатералну сарадњу Србије и Кине док се обим трговине пољопривредних прехрамбених производа повећава из године у годину.

Потписани документи представљају утврђивање и још веће оснажење традиционално успешне и конструктивне сарадње две земље међусобно везане челичним пријатељским односима.

Председник Србије Александар Вучић и Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг потписали су данас у Београду Заједничку изјаву две земље о продубљивању и подизању свеуобухватног стратешког партнерства и изградњи заједнице Србије и Кине са заједничком будућношћу у новој ери и на церемонији је размењено 28 докумената о сарадњи.

Категорије

Величина текста
Контраст