Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић: снажна сарадње Министарства и ПКС-а – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се  данас са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом. 

Министар Мартиновић је том приликом истакао да је Министарство отворено и спремно за сваку врсту сарадњу са ПКС и њеним чланицама.

„Министарство, произвођачи, компаније и ПКС су на истом задатку, а то је што успешнија пољопривреда и прехрамбени сектор, а о томе говори податак да пољопривреда Србије учествује са 7.7 % у БДП Републике Србије. Имаћемо отворени дијалог по свим питањима и у мени ћете имати подршку за све изазове, недоумице и питања са којима се сусрећу како наши примарни произвођачи, као и пољопривредни и прехрамбени сектор у овим изазовним временима”, истакао је министар. 

Марко Чадеж истакао је да Министарство може да рачуна на сву подршку и помоћ Привредне коморе Србије. 

“Сјајно је прихваћена иницијатива ПКС за оснивањем Радне групе за што бољу комуникацију и сарадњу привреде и Министарства пољопривреде, на којој би се решавали евентуални проблеми и доносила добра решења у корист свих заинтересованих страна. Желимо да радимо на томе да наша пољопривреда од примарне производње сировина,  окрене се ка преради и додатој вредности”, рекао је Чадеж. 

На састанку је било речи о свим секторима у области пољопривреде и могућностима њиховог даљег унапређења.  

Категорије

Величина текста
Контраст