Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић уручио представницима Републике Малави non-paper у вези позиције Републике Србије на Резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са министром пољопривреде Републике Малави Семјуелом Кавалеом и амбасадором Републике Малави Џозефом Џон Емпинганџиром.

У отвореном и пријатељском разговору обострано је потврђена опредељеност за даље јачање и унапређење веома добрих и традиционално пријатељских односа две земље. Разматрани су даљи правци билатералне сарадње, као и могућности и потенцијали у области пољопривреде од заједничких интереса.

Министар Мартиновић је овом приликом уручио представницима Републике Малави non-paper у вези позиције Републике Србије на Резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници, те изразио жељу да Влада Републике Малави гласа против Резолуције о тзв. геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН.

„Српски народ не може бити колективно оптужен за геноцид, животно смо заинтересовани за мир у региону, а усвајање резолуције би представаљало корак уназад и довело до нових тензија и потенцијалних конфликата који никоме нису потребни. Као народу који вековима поштује традиционалне хришћанске вредности и негује суживот са свима, усвајањем резолуције би се ставила неизбрисива и неоправдана љага на све прошле и будуће генерације“ нагласио је министар Мартиновић.

Он је додао да би жиг геноцида, који би био стављен на српски народ усвајањем резолуције, представљао кршење међународног права, створио тензије у региону, те српски народ вратио у прошлост.

„Република Србија је чврсто опредељена за даље унапређење сарадње земаља региона и јачање стабилности на добробит свих грађана“ закључио је министар Мартиновић.

 

Фото: Ива Петровић

Категорије

Величина текста
Контраст