Саопштења Министарства Активности министра

Министар Недимовић отворио 85. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Novi Sad, 15. maja 2018. - Ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimovic svecano je otvorio 85. Medjunarodni poljoprivredni sajam koji se odrzava od 15. do 21. maja 2018. godine na Novosadskom sajmu. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић свечано је отворио данас у Новом Саду 85. Међународни сајам пољопривреде на коме се представља 1.500 излагача из 30 земаља као и производи и услуге из области пољопривреде 60 земаља.

Посетиоцима сајма и излагачима на церемонији отварања обратили су се и Њ.Е. Фредерик Мондолони, амбасадор Републике Француске, земље партнера овогодишњег сајма, Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, шумарство и водопривреду и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.
Министар Недимовић је, обраћајући се присутнима, изразио задовољство јер је, како је рекао, долазећи на сајам, видео обрађене њиве и навео како га је посебно обрадовало то што су се пољопривредници на овогодишњем сајму борили за место више.

Он је нагласио да је дошло време да се после финансијске стабилности среди и пољопривредни сектор и изразио задовољство јер је ове године била већа потражња за обрадивим земљиштем.

Министар Недимовић се осврнуо на досадашње резулате у пољопривреди и навео да се за ИПАРД пројекат Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде пријавило више од 500 газдинстава, те је подсетио и на недавну куповину ИМТ-а од стране индијског гиганта „Тафе“.

„ИПАРД, ИМТ и Сајам пољопривреде у Новом Саду су симболи српске пољопривреде. Желим да сајам још више расте како би и српска пољопривреда расла“, истакао је министар Недимовић.

Према његовим речима, пољопривреду морамо да сачувамо због наше деце да бисмо им оставили бољу Србију.

Након отварања сајма министар, амбасадори и представници градске и покрајинске власти обишли су штандове излагача.

На сајму ће и ове године бити одржана изложба пољопривредне механизације и национална изложба стоке у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде које ће подржати и изложбу „Квалитет више“ а представиће се и производи са додатом вредношћу, органски производи и производи са ознакама географског порекла.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст