Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Ministar Nedimović otvorio 85. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano je otvorio danas u Novom Sadu 85. Međunarodni sajam poljoprivrede na kome se predstavlja 1.500 izlagača iz 30 zemalja kao i proizvodi i usluge iz oblasti poljoprivrede 60 zemalja.

Posetiocima sajma i izlagačima na ceremoniji otvaranja obratili su se i NJ.E. Frederik Mondoloni, ambasador Republike Francuske, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.
Ministar Nedimović je, obraćajući se prisutnima, izrazio zadovoljstvo jer je, kako je rekao, dolazeći na sajam, video obrađene njive i naveo kako ga je posebno obradovalo to što su se poljoprivrednici na ovogodišnjem sajmu borili za mesto više.

On je naglasio da je došlo vreme da se posle finansijske stabilnosti sredi i poljoprivredni sektor i izrazio zadovoljstvo jer je ove godine bila veća potražnja za obradivim zemljištem.

Ministar Nedimović se osvrnuo na dosadašnje rezulate u poljoprivredi i naveo da se za IPARD projekat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prijavilo više od 500 gazdinstava, te je podsetio i na nedavnu kupovinu IMT-a od strane indijskog giganta „Tafe“.

„IPARD, IMT i Sajam poljoprivrede u Novom Sadu su simboli srpske poljoprivrede. Želim da sajam još više raste kako bi i srpska poljoprivreda rasla“, istakao je ministar Nedimović.

Prema njegovim rečima, poljoprivredu moramo da sačuvamo zbog naše dece da bismo im ostavili bolju Srbiju.

Nakon otvaranja sajma ministar, ambasadori i predstavnici gradske i pokrajinske vlasti obišli su štandove izlagača.

Na sajmu će i ove godine biti održana izložba poljoprivredne mehanizacije i nacionalna izložba stoke u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje će podržati i izložbu „Kvalitet više“ a predstaviće se i proizvodi sa dodatom vrednošću, organski proizvodi i proizvodi sa oznakama geografskog porekla.