Саопштења Министарства

Министар Недимовић посетио Истраживачко-развојни центар за шећерну репу

Министар Недимовић је овом  приликом рекао да истраживачки центри доприносе унапређењу укупне производње и конкурентности пољопривреде Србије.

„Примена савремених научних достигнућа и искустава нема алтернативу, имајући у виду да Србија има огроман потенцијал којим треба да унапреди све видове производње, од њиве до трпезе. Очигледно је да ми морамо улагати у овакве институције, било да је реч о приватном или јавном сектору“, нагласио је министар Недимовић.

Током посете размењена су мишљења о најновијим трендовима, препорукама и проблемима у области производње шећерне репе. „Задовољство нам је што смо угостили министра Недимовића, који разуме значај Истраживачког центра у области оптималне технологије производње шећерне репе, што нам даје додатни ветар у леђа за наредне пројекте“, изјавио је директор Истраживачко-развојног центра Суноко др Ненад Тркуља. Центар ће, као и до сада, наставити да ради на још бољем квалитету финалног производа, што је од изузетног значаја за производњу безбедне хране, али и за целокупну домаћу прехрамбену индустрију, навео је Тркуља.

Домаћини скупа били су потпредседник МК Гроуп Александар Костић, директор ИРЦ др Ненад Тркуља и директор компаније Суноко Слободан Кошутић.

У истраживачки центар у Љукову код Инђије је уложено милион евра, а главни циљ му је да идентификује потенцијалне проблеме у производњи шећерне репе и адекватно одговори свим потребама. До сада је урађено више хиљада анализа. Истраживачки центар организује и стручна предавања за све произвођаче шећерне репе у Србији, константно делећи знања и искуства за ефикаснију производњу ове културе, у складу са најновијим научним истраживањима и смерницама добре пољопривредне праксе.

Категорије

Величина текста
Контраст