Саопштења Министарства Активности министра

Министар Недимовић: Живот у поплављеним подручјима што пре вратити у нормалне токове

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић обишао је данас, 16. јуна 2018. године,  села у општини Петровац на Млави погођена поплавама и најавио да ће се од понедељка вршити процена штете, а да ће држава у међувремену да учини све да се живот у том делу Србије врати у нормалне токове и најавио да ће са  Канцеларијом за јавна улагања бити направљен програм као што је то урађено у Обреновцу 2014. и 2015. године.

Министар Недимовић је рекао да ће држава ставити у функцију све ресурсе како би помогла становништву, наводећи да ће у ту општину бити допремљене сушилице, камиони за чишћење и цистерне са водом.

Министар је разговарао са председником општине Душком Нединићем о организовању комисија које ће радити на терену како би се дошло до сваког човека, а након процене размотриће се видови помоћи код објеката инфраструктуре и пољопривредног земљишта.

Са директором „Србија вода“ Гораном Пузовићем и председником општине Петровац на Млави, Недимовић је обишао село Крвије где је однет део пута и са локалним становништвом разговарао на који начин да се у скоријем року ситуација стабилизује.

Ситуација у Малом Пожаревцу је у односу на јуче, када су домаћинства била готово поплављена, мало боља а становништво се бави санирањем последица.

За седам сати на том подручју пало је 125 литара воде и тај поплавни талас направио је веће проблеме него онај 1984. године.

Министар је приметио да је проблем акумулација, направљена пре 55 година и да се о њој, како је рекао, мора водити више рачуна у текућем одржавању.

„Овде је блато људима ушло у куће. Сада са председником општине организујемо да се то што пре изнесе и да се остаци анималног отпада уклоне како би се спречила зараза“, рекао је министар Недимовић.

Категорије

Величина текста
Контраст