Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Ministar Nedimović: Život u poplavljenim područjima što pre vratiti u normalne tokove

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je danas, 16. juna 2018. godine,  sela u opštini Petrovac na Mlavi pogođena poplavama i najavio da će se od ponedeljka vršiti procena štete, a da će država u međuvremenu da učini sve da se život u tom delu Srbije vrati u normalne tokove i najavio da će sa  Kancelarijom za javna ulaganja biti napravljen program kao što je to urađeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine.

Ministar Nedimović je rekao da će država staviti u funkciju sve resurse kako bi pomogla stanovništvu, navodeći da će u tu opštinu biti dopremljene sušilice, kamioni za čišćenje i cisterne sa vodom.

Ministar je razgovarao sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem o organizovanju komisija koje će raditi na terenu kako bi se došlo do svakog čoveka, a nakon procene razmotriće se vidovi pomoći kod objekata infrastrukture i poljoprivrednog zemljišta.

Sa direktorom „Srbija voda“ Goranom Puzovićem i predsednikom opštine Petrovac na Mlavi, Nedimović je obišao selo Krvije gde je odnet deo puta i sa lokalnim stanovništvom razgovarao na koji način da se u skorijem roku situacija stabilizuje.

Situacija u Malom Požarevcu je u odnosu na juče, kada su domaćinstva bila gotovo poplavljena, malo bolja a stanovništvo se bavi saniranjem posledica.

Za sedam sati na tom području palo je 125 litara vode i taj poplavni talas napravio je veće probleme nego onaj 1984. godine.

Ministar je primetio da je problem akumulacija, napravljena pre 55 godina i da se o njoj, kako je rekao, mora voditi više računa u tekućem održavanju.

„Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza“, rekao je ministar Nedimović.