Саопштења Министарства

Министарство пољопривреде дало нове могућности за ширење органске пољопривреде

Држава ће убрзати процес сертификације органске производње, јер ће тај посао уместо произвођача, односно коопераната, моћи да раде хладњачари, најавио је у Бојнику министар Бранислав Недимовић

„С друге стране и сам процес сертификације из класичне у органску производњу држава је омогућила још једну алатаку, а то је да тај процес једна платформа преузме на себе за све своје кооперанте“, објаснио је ресорни министар Бранислав Недимовић који је у Бојнику посетио хладњачу „Фортис“ .

Органска производња је велика развојна шанса за општине као што је Бојник, рекао је министар Недимовић и истакао да ове године не очекује велика одступања откупне цене малине у односу на 2020. годину.

Милан Аврамовић, директор хладњаче „Фортис“ рекао је да се органско воће и поврће из хладњаче у Бојнику продају широм света – у Канади, Америци, Аустралији, а замрзнута малина прошле године стигла је и до Кине. Сарадњом је задовољно и 250 коопераната који се баве органском производњом.

„У овој години планирамо да сертификујемо негде око 350 нових органских произвођача које смо пратили у протекле три године“, најавио је Милан Аврамовић,

Министарство пољопривреде подстиче развој органске производње у Србији. За само три године знатно су повећане површине као и извоз.

Категорије

Величина текста
Контраст