Саопштења Министарства

Министарство пољопривреде добитник признања поводом обележавања јубилеја Ловачког савеза

Ловачки савез Србије обележио је данас 125 година од оснивања, а поводом значајног јубилеја додељена су највиша ловачка одликовања државним институцијама са којима то удружење, које броји 85.000 ловаца, има добру сарадњу и заједничке циљеве.

Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде које је ресорно задужено за ловство, додељено је признање, а добитници плакета тог удружења су и Скупштина Србије, МУП и Министарство одбране.

Обележавању јубилеја Ловачког савеза Србије на свечаности у Дому гарде Војске Србије, осим чланова Савеза и представника институција којима су додељена признања, присуствовали су и председници ловачких савеза Бугарске и Македоније и представници ловачких савеза из Хрватске и Републике Српске.

Председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић рекао је да је то удружење једно од најстаријих удружења грађана у Србији чија је мисија – заштита природе, пуна ловишта, очување и унапређење станишта дивљачи у Србији.

“Ловци су баланс који држи биолошку равнотежу, да није ловаца дивљач не би опстала. Неретко смо ту да помажемо и када су у питању разне непогоде и несреће“, рекао је Ћирковић.

Ловачки савез Србије основан је 13. октобра 1896. године на збору ловаца у селу Брзану код Лапова, у приватном ловишту краља Милана Обреновића који је изабран за почасног председника удружења.

 

Категорије

Величина текста
Контраст