Саопштења Министарства и најаве

Министарство пољопривреде још једном апелује на све откупљиваче малине да се придржавају постигнутог договора о износу почетне откупне цене малине

Поводом притужби већег броја малинара које су пристигле у Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, нарочито из јужне Србије, Мачве, Подриња и Подгорине, да поједини откупљивачи малине не поштују договор од 31. маја 2024. године, по ком почетна откупна цена малине износи 250 динара по килограму, те да исплаћују значајно ниже цене, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде још једном апелује на све откупљиваче малине да се придржавају постигнутог договора о износу почетне откупне цене малине, како би се избегла дискриминација малинара, као и угрожавање рентабилности њиховог пословања.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде још једном истиче да је поштовање договора о износу почетне откупне цене малине од 250 динара по килограму важно и због учвршћивања међусобног поверења између државе, малинара и откупљивача малине.

„Само сложни и јединствени, држећи се дате речи и постигнутог договора, можемо да обезбедимо успех наших малинара и откупљивача на све захтевнијем и изазовнијем европском и светском тржишту малина“, поручио је министар Мартиновић.

Категорије

Величина текста
Контраст