Саопштења Министарства

Наводњавање и прерађивачки сектор приоритет Србије и Израела

Beograd, 12. marta 2020. - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovic (D) i ambasadorka Izraela Alona Fiser Kam (S) potpisali su danas protokol o saradnji u oblasti agrara i primeni najsavremenijih tehnologija i resenja. FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић потписао је данас 12. марта 2020. године са амбасадорком Израела Алоном Фишер Кам протокол о сарадњи у области аграра и примени најсавременијих технологија и решења.

Министар Недимовић је након потписивања Протокола са Израелском агенцијом за међународни развој и сарадњу (MASHAV) истакао важност сарадње која је веома важна  за  отварање простора за инвестиције израелских компанија у прерађивачком сектору, системима за наводњавање и примени најсавременијих технологија.

„Израелске компаније су у врху израде и примена нових технологија. За Србију ће бити јако важан улазак ових компанија у сектор аграра, јер ту можемо да трансферишемо најбоља знања“, рекао је министар Недимовић и додао да  има смисла учити од неког ко је најбољи у овим областима а то израелске компаније свакако јесу и то од старт-ап до великих предузећа која су спремна да пренесу знања, новац и капитал на простор Србије.

Амбасадорска Израела Алона Фишер Кам рекла је да је веома почаствована потписивањем данашњег протокола о сарадњи и нагласила да је јачање сарадње у овим областима веома важно као и да се тиме  отварају врата за даљу сарадњу и јачање веза две земље.

Категорије

Величина текста
Контраст