Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Недимовић са индијским званичницима и компанијама о унапређењу сарадње и оживљавању производње трактора у Србији

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић током боравка у Индији од 3. до 5. новембра 2017. године састао се са највишим званичницима те земље са којима је разговарао о даљем унапређењу сарадње Србије и Индије у области пољопривреде,  а са представницима компанија о оживљавању производње трактора у Србији.

Недимовић, који је предводио српску делегацију на Светском сајму хране у Њу Делхију, имао је прилику да се сретне са премијером Индије Нарендром Модијем, а разговарао је и са министром Радха Мохан Сингх, задуженим за ресор пољопривреде у Индији и министарком за прехрамбену индустрију Харсимрат Каур Бадал.

Министар пољопривреде Републике Србије је током боравка у Индији имао низ састанака са компанијама које би могле да улажу у Србији.

Србија је међу 15 земаља које је Индија позвала да учествују на једној од највећих манифестација овакве врсте, а како је Недимовић објаснио, то је пре свега резулат добрих односа које Србија има, као последица договора председника Србије Александра Вучића и индијског премијера Модија.

„На нама је да за српску пољопривреду најбоље искористимо, како бисмо српско воће и поврће што лакше извезли на простор Индије“, истакао је Недимовић.

Недимовић се у Индији састао са представницима компанија које су заинтересоване да оживе производњу трактора у Србији, па је од „топ 10“ произвођача трактора у свету, разговарао са три.

„То су ‘Амалгамејшн’ група, представници ‘Махиндре’ и ‘Соналике'“, а идеја је била да им се представе потенцијали Србије за улагање у производњу трактора, навео је министар Недимовић.

„Даћемо све од себе да у наредним недељама нађемо неког купца како бисмо решили овај проблем који Србију мучи 10-15 година“, поручио је Недимовић.

Министар Недимовић је објаснио да се оквиру „Амалгамејшн групе“ постоје три бренда: „маси фергусон“, „тафе“ и „ајхер“.

„Ако то све функционише на простору Индије, Аустралије, Турске, САД, не видим разлог да не постоји и у Србији“, закључио је Недимовић.