Саопштења Министарства Активности министра

Недимовић: У децембру први конкурс за средства из ИПАРД фондова

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић присуствовао је 31. октобра 2017. године свечаној церемонији на којој су проглашени победници такмичења за најуспешније пољопривредне произвођаче.

Говорећи о могућностима за унапређење пољопривредне производње, министар Недимовић је најавио да ће у другој недељи децембра бити расписан први конкурс за средства из ИПАРД фондова.

 „Први конкурс односиће се на доделу средстава за тракторе и механизацију, а у фебруару или марту наредне године требало би да буде расписан конкурс за прерађивачку индустрију“, казао је Недимовић.

На располагању ће бити 40 милиона евра од 175 милиона колико је Србији омогућено у првом циклусу помоћи из ЕУ, навео је Недимовић на церемонији на којој су проглашени  најуспешнији пољопривредни произвођачи такмичења „Intesa Farmer 2017“.

Недимовић је подсетио да је Србија 16. октобра предала апликацију Европској комисији, чији ће представници доћи у Београд у контролу од 20. до 24. новембра, након чега би Србија требало да добије одобрење да повлачи средства из ИПАРД фондова.

Категорије

Величина текста
Контраст