Саопштења Министарства

Недимовићу додељено признање општине Ивањица за допринос пољопривреди

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас Ивањицу где му је додељенo признање града, Јунска награда, за несебичан допринос у области пољопривреде и побољшању инфраструктуре у руралним подручјима ове општине.

Недимовић је искористио прилику да се састане са представницима Асоцијације малинара Србије где је било речи о откупној цени, али и о новим проблемима са којима се сусрећу произвођачи црвеног злата, а то је недостатак радне снаге.

Недимовић је рекао да ће се и за то наћи решење јер је држава имала визију пре пар година и на време је донела Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди па ће моћи да се ангажују и радници из других земаља.

Министар Недимовић је том приликом саопштио и да је у плану изградња аутоматске противградне станице на простору Власенице и Вишеграда.

„Станица ће бити готова до септембра месеца и она ће штитити читаву западну Србију од елементарних непогода, што до сада нисмо имали као привилегију. То ће бити највећа тековина нашег друштва, јер ћемо на тај начин да спречимо евентуалне штете које би могле настати у пољопривреди”, нагласио је Недимовић.

„То је пројекат чија је реализација од кључног значаја, јер ми раније шта год да је долазило из правца БиХ, нисмо могли да се одбранимо, а сада ћемо моћи“, закључио је Недимовић.

Категорије

Величина текста
Контраст