Saopštenja Ministarstva

Nedimoviću dodeljeno priznanje opštine Ivanjica za doprinos poljoprivredi

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas Ivanjicu gde mu je dodeljeno priznanje grada, Junska nagrada, za nesebičan doprinos u oblasti poljoprivrede i poboljšanju infrastrukture u ruralnim područjima ove opštine.

Nedimović je iskoristio priliku da se sastane sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije gde je bilo reči o otkupnoj ceni, ali i o novim problemima sa kojima se susreću proizvođači crvenog zlata, a to je nedostatak radne snage.

Nedimović je rekao da će se i za to naći rešenje jer je država imala viziju pre par godina i na vreme je donela Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi pa će moći da se angažuju i radnici iz drugih zemalja.

Ministar Nedimović je tom prilikom saopštio i da je u planu izgradnja automatske protivgradne stanice na prostoru Vlasenice i Višegrada.

„Stanica će biti gotova do septembra meseca i ona će štititi čitavu zapadnu Srbiju od elementarnih nepogoda, što do sada nismo imali kao privilegiju. To će biti najveća tekovina našeg društva, jer ćemo na taj način da sprečimo eventualne štete koje bi mogle nastati u poljoprivredi”, naglasio je Nedimović.

„To je projekat čija je realizacija od ključnog značaja, jer mi ranije šta god da je dolazilo iz pravca BiH, nismo mogli da se odbranimo, a sada ćemo moći“, zaključio je Nedimović.

Kategorije

Skorašnji članci

Veličina teksta
Kontrast