Саопштења Министарства

Обавештење о појави дивљих свиња на подручју Новог Београда и Земуна

Услед високог водостаја Дунава који је поплавио Велико ратно острво, одређени број дивљих свиња спас је пронашао на подручју Новог Београда, што је проузроковало велику узнемиреност у јавности.

Управа за шуме упућује упозорење грађанима на потенцијалну опасност од дивљих свиња које су присутне на деловима територија општина Земун и Нови Београд, на потезу од блока 30 до блока 9, односно од Ушћа до Земунског кеја.

Дивље свиње које се налазе на површинама ван ловишта су врло узнемирене, при чему су одређене женке високосупрасне или су се скоро опрасиле, што максимално повећава ниво ризика.

На терену су уведена дежурства у организацији Ловачког удружења „Земун“, полиције и ЈКП „Ветерина Београд“, који предузимају мере хватања, успављивања и збрињавања у прихватилишту којим газдује ЛУ „Земун“, као и сталног праћења њиховог кретања, уз предузимање свих неопходних биосигурносних мера.

 Ради личне безбедности људи, као и избегавања непотребног узнемиравања које може изазвати неконтролисане реакције и непредвидиво кретање дивљих свиња, неопходно је да се избегавају изласци у приобални део Новог Београда и Земуна, а нарочито у вечерњим и ноћним сатима, све док траје ова непосредна опасност.

Категорије

Величина текста
Контраст