Саопштења међународне сарадње

Oбележен почетак реализације твининг пројектa у области органске производње и квалитета хране

Дана 26.04.2018. званично је обележен почетак реализације твининг пројекта „Јачање капацитета за спровођење и даљи развој законодавства у области органске производње и политике квалитета пољопривредних и прехрамбених производа“ који је финансиран од стране Европске уније.

Циљ је да се кроз рад са експертима и примену најбоље праксе земаља ЕУ (Италије, Француске и Аустрије) подигне ниво оспособљености надлежних институција у креирању и спровођењу аграрне политике у области органске производње и политике квалитета пољопривредних и прехрамбених производа.

Током реализације пројекта биће спроведене и додатне обуке ветеринарске, фитосанитарне и пољопривредне инспекције о обављању службене контроле у области политике квалитета хране. У програм обуке биће укључени и чланови преговарачког тима за поглавље 11 у области политике квалитета пољопривредних и прехрамбених производа, као и представници пољопривредних саветодавних и стручних служби са циљем оснаживања техничке помоћи произвођачима за регистрацију и производњу производа са ознакама географског порекла. Пројекат такође предвиђа и израду каталога за промоцију производа са ознакама географског порекла из Србије.

Током представљања пројекта присутнима су се обратили високи званичници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Делегације ЕУ у Србији, као и представници амбасада Републике Италије, Француске и Аустрије, као и представник Министарства финансија.

Категорије

Величина текста
Контраст