Саопштења Министарства и најаве Најаве догађаја

Објављен Јавни позив за подношење захтева за одобравање подршке произвођачима брашна

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписује Јавни позив за подношење захтева за одобравање подршке произвођачима брашна у 2022. години у складу са Уредбом о ванредној интервентној мери подршке произвођачима брашна.

Захтев за одобравање подршке подноси се у периоду од 20. до 24. јуна 2022. године,  закључно, на начин прописан  у Јавном позиву.

Подносилац захтева може поднети само један захтев за одобравање подршке по основу овог Јавног позива.

Право на одобравање подршке остварују произвођачи брашна који су регистровани з обављање делатности млинарства (назив делатности: производња млинских производа, шифра делатности: 10.61) до дана 15. новембра 2021. године и који су испоручивали брашно у паковањима до пет килограма (укључујући и пет килограма) типа „Т-400 глаткоˮ и „Т-500ˮ у складу са уредбом којом се уређује ограничење висине цена основних животних намирница, на територији Републике Србије.

Износ подршке утврђује се по пропорционалном систему у односу на укупан број подносилаца захтева за одобравање подршке који испуњавају прописане критеријуме и количине брашна коју су испоручили, до утрошка средстава обезбеђених за спровођење Уредбе и овог Јавног позива. Укупна расположива средства по овом Јавном позиву опредељују се у износу од 160.000.000 динара.

 

Текст Јавног позива можете погледати – овде

Категорије

Величина текста
Контраст